Fare Kemirgeni İlaçlama
Fare bir kemirgendir. Fareler oldukça tehlikeli kemirgenlerdir. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindikleri alanlardaki bütün mikropları salyaları ve dışkıları ile gittikleri alanlara taşımalarıdır.
Fareler bulundukları mekanlara fiziksel olarak bir hayli zarar verirler. Fareler gıdalara, kablolara, elektronik eşyalarımıza zarar verirler. Fare kemirgeninin salgıladığı salya morfin özelliğine sahiptir. Fare kemirgeni bu salya ile insanları yada hayvanları ısırdıklarında onların farkına varmasını engeller. Fare kemirgeninin koku alma duyusu oldukça gelişmiştir. Fare kemirgeni bu özelliği ile gıdaların kokusunu çok uzak mesafelerden bile alabilirler. Fare kemirgenlerinin kulakları çok iyi bir algılayıcıdır. Fareler kulaklarında yer alan denge organları nedeniyle insanlara aşılması imkansız gibi görünen alanları çok rahatlıkla geçerler.
Fareler kemirgen grubu canlılar olup. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindiklerin alanlarda var olan tüm haşere ve mikropları salya ve dışkılama yolu ile insanların yaşam alanlarına taşımalarıdır.
Farelerin bulundukları ortamdaki gıdalar, elektronik eşyalara ait kablolar gibi kısacası tüm eşyalarımıza kemirmek sureti ile ciddi maddi zararlarda verebilmektedirler. Farelerin salgıladıkları salya çok güçlü bir morfin özelliğine sahiptir. Bu salya sayesinde insanlar yada hayvanlar uyku sırasında ısırıldıklarının farkına varamazlar. Farelerin koku alma duyuları çok fazla gelişmiştir. Gıdaların yaymış oldukları kukuları çok uzak mesafelerden rahatlıkla alabilirler. Kulaklarında yer alan denge organları sayesinde biz insanlara aşılması imkânsız gibi görülen alanları rahatlıkla geçerler.
Fareler insanlar gibi memeli gruba girerler. Fare kemirgeni de insanlar gibi doğum yaparak çoğalır. Fareler genellikle lağımlarda, bodrumlarda, çatılarda üreme yaparlar. Yetişkin bir fare en az 10 yavru fare doğurur. Fare kemirgeni yıl içinde 6 ya da 9 kez doğum yapabilir.
Fareler yaşadıkları alanlara göre isim alırlar. Lağım faresi , ev faresi , çatı faresi gibi. Ayrıca orman faresi, hemster, kaya faresi, su faresi gibi birçok çeşitleri bulunmaktadır.
Farelerin diş yapıları oldukça gelişmiştir. Farelerin kemirme ile zarar veremeyecekleri hiçbir şey yoktur. Ayrıca insanlara ve hayvanları ısırarak birçok hastalığın da bulaşmasına neden olurlar. Fareler çok pis alanlarda gezindikleri için birçok hastalığı bünyelerinde taşırlar. Fareler önceki yıllarda toplu insan ölümlerine neden olmuşlardır. Lağım faresi ve ev faresi en çok hastalık taşıyan fare türleridir. Fareler salgıladıkları salyalarla yaşadığımız mekanlara birçok mikrobun bulaşmasına neden olurlar. Fareler en çok veba mikrobu taşırlar ayrıca veba dışında fareler humma hastalığı, tifüs, verem hastalıklarının mikroplarını taşımakta ve bulaşmasına neden olmaktadırlar.
Fare ilaçlaması mutlaka profesyonel olarak yapılmalıdır. Çünkü bilinçli yapılmayan fare ilaçlamaları farelerin görünmeyen alanlarda ölmelerine neden olur. Farelerin gizli alanlarda ölmesi ise kurtlanmaya en önemlisi de oldukça kötü kokuların oluşmasına neden olmasıdır.
Fare kemirgen mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.
Biz ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.
Bir cevap yazın